| | | | | |

MEMBRII ECHIPEI DE CERCETARE

Nr. crt.

Nume si prenume

Anul nasterii

Titlul didactic
stiintific

Doctorat

1

DOBREI ALIN

1969

Profesor

Da

2

SALA FLORIN

1962

Profesor

Da

3

GROZEA IOANA

1971

Conferentiar

Da

4

SAVESCU IASMINA

1983

Cercetator

Doctorand

5

KOCIS ELISABETA

1982

Cercetator

Doctorand


Director proiect:

Prof. Univ. Dr. DOBREI ALIN IONEL

Domeniile de competenta  ale directorului de proiect sunt Viticultura si Vinificatie.
      Directorul de proiect are o vechime in invatamantul superior de peste 12 ani, perioada in care a activat doar la disciplina de Viticultura in cadrul Facultatii de Horticultura si la disciplina de Viticultura-Vinificatie in cadrul Facultatii de Agricultura. In aceasta perioada a publicat peste 80 lucrari stiintifice cu ocazia diferitelor simpozioane organizate in tara si strainatate, peste 40 de articole despre viticultura publicate in ziarele si revistele de profil. A editat 3 indrumatoare de lucrari practice, 3 cursuri de Viticultura, 2 manuale si 2 carti, una dintre aceste primind premiul Societatii Romane de Horticultura pe anul 2003.
          Activitatea de cercetare a vizat in primul rand perfectionarea tehnologiei de cultura, imbunatatirea sortimentului si introducerea tehnologiilor avansate europene in viticultura din Romania. In aceste directii avem numeroase colaborari cu institutii si societati din tara si strainatate. A infiintat in cadrul USAMVB Timisoara o colectie ampelografica cu peste 100 de soiuri. Este proiectant autorizat a peste 600 ha plantatie viticola (proiecte intocmite conform Legii Viei si Vinului pentru diverse societati private). A proiectat, coordonat si realizat 2 plantatii viticole la cheie in podgoria Buzias si desfasoara o insemnata activitate de consultanta.
            Rezultatele cercetarii stiintifice efectuate in domeniile de competenta viticultura si vinificatie au fost publicate sub forma de lucrari stiintifice, articole de popularizare in reviste de profil, manuale si carti. Au fost organizate anual intalniri demonstrative cu viticultorii privati din zona.
             Sub egida fundatiei Pro Agro din cadrul USAMVBT am organizat un curs de instruire in viticultura si vinificatie pentru viticultorii privati din zona, in urma caruia acestia au primit diplome de absolvire. Incepand din anul 2005 prin intermediul USAMVBT si a Forumului german din Timisoara organizam o intalnire anuala intre viticultorii din Banat si cei din Rheinpfalz – Germania, cu ocazia careia se sustin referate si au loc schimburi de experienta.
Alte competente care faciliteaza realizarea proiectului constau in cunoasterea limbii engleze foarte bine, a limbii italiene si franceze bine, acestea permitand informarea cat mai aprofundata a situatiei internationale in domeniul abordat. De asemenea capacitatea de utilizare a computerului (Word for Windows, Excel, Quatro Pro, Internet explorer) creeaza posibilitatea de colaborare, informare si interpretare a rezultatelor.


Membrii:

Prof. Univ. Dr. SALA FLORIN - Activează la disciplina de Agrochimie în cadrul Facultăţii de Agricultură şi este Secretar ştiinţific al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara.

Conf. Univ. Dr. GROZEA IOANA - Activează la disciplina de Entomologie în cadrul Facultăţii de Agricultură.

Biolog drd. SAVESCU IASMINA - Ca tanar cercetator in formare, contributia proprie in cadrul acestui proiect de cercetare porneste in principal odata cu studiul desfasurat in elaborarea propriei teze de doctorat intitulata ’’Ecologia vitei de vie si calitatea strugurilor si a vinurilor’’.

Biolog drd. KOCIŞ ELISABETA - Activitatea stiintifica, cea de cercetator in cadrul acestui proiect incepe odata cu elaborarea propriei teze de doctorat intitulata: „Calitatea produselor viticole si integrarea lor in Uniunea Europeana”.